Header image    
 
UK
 
 
 
 
 
 
 
 
Actueel

Gedifferentieerd handhavingsbeleid:

Vanaf 15 september 2009 is het gedifferentieerd handhavingsbeleid van Biocides ingegaan. In Nederland worden tal van biociden gebruikt zonder een wettelijk vereiste toelating van het Ctgb (College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden). Met het gedifferentieerd handhavingsbeleid gaat het ministerie van VROM hier paal en perk aan stellen. Gevolgen Dit heeft ook voor onze producten gevolgen. Voorheen werden producten die de huid desinfecteerde geclassificeerd volgens de Europese Cosmetica richtlijn. Met de komst van het gedifferentieerd handhavingsbeleid van Biociden vallen deze nu onder de Biocidenrichtlijn.

Producten met secundaire claims zoals handzepen met antibacteriële toevoeging hoeven echter niet aangemeld te worden. Het VWA heeft aangekondigd streng te gaan controleren op deze producten. Neomix Columbus B.V. heeft een aantal producten aangemeld bij het Ctgb.

  • NEODES ALCOHOLGEL
  • NEODES ALCOHOLHOUDENDE NONWOVEN DOEKJES
  • NEODES SPRAY AWAY

Wilt u meer informatie over het gedifferentieerd handhavingsbeleid van Biociden? Of bent u geïnteresseerd in één van deze producten? Neem dan contact met ons op.